Een perspectief om uit verder te werken Copy

Je top-waarden kennen

In les 1 heb je in kaart gebracht wat voor jou de belangrijkste waarden in je leven zijn. Deze waarden vormen de basis van waaruit je je levensplan maakt. Ken je de top-drie uit je hoofd? Nee? Even nakijken dan.

Als in jouw leven deze waarden niet of niet voldoende terug te vinden zijn kan het niet anders of er wringt iets. Je zult dat gevoeld hebben als een onrust, een ontevredenheid met je leven, zonder dat je precies wist waaraan dat lag. Als het met jouw belangrijke waarden wel snor zit, prima! In deze les gaan we door met het ontdekken en in kaart brengen van onszelf.

Weet je nog?

  • Wie ben ik
  • Waar sta ik nu, wat is mijn situatie
  • Hoe tevreden ben ik
  • Wat wil ik anders
  • Hoe gaat me dat lukken

Met stap 1 zijn we begonnen. Je hebt je belangrijkste waarden genoteerd. Je gaat deze les beginnen met het maken van een overzicht van wat je zoal doet gedurende een week. Je gaat ook uitzoeken waar je grootste interesse naar uitgaat. Ieder mens is uniek; niemand vindt dezelfde dingen even boeiend. Wat vind jij interessant in het leven? Tot slot zul je deze les in kaart brengen op welk punt je je leven je staat. Dat geeft je een perspectief van waaruit je verder zult gaan.