Opdracht 1 – Kies Copy

Kies iets uit je eigen overzicht waarin je tijdsbesteding hebt bijgehouden. Het is een bezigheid die je wil en kan weglaten en het neemt dagelijks een half uur in beslag. Dat schrap je de komende week uit je programma en in plaats daarvan ga je iets anders doen. Wat, dat doet er niet toe, als het maar iets is dat je leuk vindt en wat bij jou past. Je doet het elke dag. Een week lang. Vanaf morgen. Bedenk iets. Leg je vast.

Wat kies je?

Elke dag piano? Elke dag een andere taart bakken? Timmeren? Studeren? Een wandeling maken? Wees concreet! Het mag iets zijn wat je leuk vind, of iets wat je vreselijk vind, maar je kiest er zelf voor. Kies. Je gaat jezelf bewijzen dat je iets kunt beslissen, dat je die beslissing waar maakt, dat je het vol kunt houden. Je gaat jezelf bewijzen dat je geweldig bent. En let op: je hoeft niet te bewijzen dat je perfect bent! Na die week beslis je of je het blijft doen of niet.

Doe het nu. Bedenk iets, neem je voor iets anders weg te laten, en doe het. Schrijf het op, zet het in je agenda voor de komende tijd.

Wat levert dat op? Waarschijnlijk voel je weerstand. Jouw wil is misschien wel zo gewend buiten gebruik te zijn, dat iets willen een sputterende motor oplevert. Toch moet je het doen. Het is essentieel dat je je wil leert gebruiken. Spieren oefen je toch ook? Je wil moet ook geoefend worden. Daarom moet je je nu ook vastleggen. Als je er lang over gaat nadenken is dat alleen een manier om de zaak uit te stellen, en daar hebben we geen tijd voor.