Opdracht 3 – Muziek! Copy

Maak een lijst met muziekstukken, bijvoorbeeld:

  1. muziek waar je een oppepper van krijgt
  2. muziek waar je blij van wordt
  3. muziek die je rust geeft
  4. muziek die je troost
  5. muziek waar je bij wilt dansen
  6. muziek om bij te werken
  7. muziek om bij te mediteren

Als jij een speciaal andere soort muziek erbij wilt doen, natuurlijk! Het is jouw muziek. Bewaar het bij je favorieten, je afspeellijst of waar jij je muziek dan ook bewaart. Zo heb je jouw privé muziekcollectie voor elke stemming in één keer bij de hand. Voel je een dip opkomen, luister dan meteen naar jouw jouw eigen oppepper.

Als je dit nu te veel werk vindt is het goed om te snappen waarom je deze opdracht krijgt. muziek heeft de kracht om direct je emoties te beïnvloeden. Daarom krijg je deze opdracht ook niet eerder in de cursus. Ik ga er vanuit dat jouw emoties in de afgelopen weken in positieve richting zijn omgebogen. Dat komt doordat je steeds meer het besef krijgt van jouw eigen waarde. Als je in je volle bewustzijn bezig bent geweest met wat je kunt, met wat jouw interesses zijn, met jouw sterke punten en alle andere dingen die de afgelopen weken de revue hebben gepasseerd, ben je positiever gestemd.

Vanuit deze positieve stemming ben je in staat om een selectie te maken van muziekstukken die jou kunnen ondersteunen in je positieve gevoelens.  Dus ook als je nu besluit om zo’n lijst niet te maken, waar ze dan tenminste waar een muziekstuk waar je bij een vrolijk van wordt. Het helpt jou.