Opdracht 4 – Toekomstwensen Copy

Dit wil ik!

Maak een lijst van dingen die je heel graag wilt doen en hebben in je leven. Als truc hierbij kun je bedenken waar je ongelofelijk veel spijt van zou hebben als je het aan het eind van je leven nooit hebt gedaan. Goed bewaren!

Je kunt er een woordspin bij maken, of als die methode je totaal niet aanspreekt, kun je misschien gaan mediteren of ga er gewoon rustig voor zitten. Noteer alles wat je te binnen schiet en maak zo een lijst van mogelijke activiteiten. Doe dat tien minuten lang.

Ook als je al het grootste deel van je leven achter je hebt kun je nog een stevig aantal wensen hebben. Sommige mensen hebben we mensen helemaal onderin hun mentale laatjes gestopt. Je kent de uitspraken wel: “dat kan toch niet”, “dat lukt me nooit”, “dat is voor mij niet weggelegd”, “daar heb ik toch geen geld voor”.… ik wil je vragen al die remmingen opzij te zetten, en je diepste wensen van uit die onderste laatjes op te graven.

Niemand kan je garanderen dat er ook maar een wens van jou kan uitkomen. Maar als je ooit de kans wilt hebben om nog je wensen te realiseren, schrijf ze dan nu op.

Je kunt je onbewust laten remmen door het idee dat alles tegelijk zou moeten. Dat is niet zo. Je kunt je voorstellen dat jij een jaar lang een bepaalde hobby doet, waarna je het volgende jaar weer iets heel anders gaat ondernemen. De beste manier om zoveel mogelijk van jouw wensen te realiseren is een overzicht te maken van alles wat je zou willen. Vervolgens ga je kijken in welke levensfasen bepaalde wensen het best te realiseren zijn. Zo kom je aan een volgorde waaraan jij zou kunnen werken. Doen!

Tot slot: kijk eens om je heen. Alles wat gerealiseerd is op deze wereld is ooit door een iemand bedacht en begonnen. Net zo iemand als jij.

Maak je lijst. Nu.