Opdracht 8 – Dromen Copy

Schrijf je droomleven op een A-viertje.

Wacht niet tot het eind van de week. Doe het nu, spontaan. Kies wat je het allerleukst lijkt en schrijf dat zo uitvoerig mogelijk op. Ga ervan uit dat niets in het leven onmogelijk is. Neem rustig de tijd om na te denken over wat voor jou nou precies het droomleven zou zijn, maar blijf wel achter je werkplek zitten. Loop niet weg, je leven is te belangrijk! Beschrijf precies wat je doet gedurende de dag, waar, hoe en met wie.

Als het je niet lukt om voor jezelf een beeld te krijgen van jouw droomleven, help jezelf dan door het omgekeerde te doen: schrijf dan op wat voor jou het vreselijkste leven is dat je kunt bedenken. Als het bijvoorbeeld voor jou een nachtmerrie zou zijn om de hele dag binnen bij kunstlicht op een kantoor te zitten en verantwoordelijk te zijn voor de juistheid van de berekeningen die je de hele dag moest maken, schrijf dat dan op. Wees zo concreet mogelijk. Omschrijf je collega’s, wat je ’s ochtends voor kleding aan doet, met wie je de dag doorbrengt, wat je eet, hoe je aan geld komt, wat voor vervoer je hebt. Als je klaar bent en je hebt je nachtmerrie-leven compleet beschreven eindig je op een positieve toon: keer je klacht om en je hebt je droomleven!

Kijk de komende tijd af en toe naar je droomleven. Maak het zo nodig nog mooier. Ga je voor geld? Zelf weten, er is niets mis mee. Het is jouw keus. Wil je zoiets onwaarschijnlijks gaan doen als schapen tellen op Texel? Het maakt niet uit, het is jouw droomleven. Houd je waarden in de gaten. Kijk op je interesselijst. Zorg dat het klopt. Het mag best een wilde droom zijn, maar jouw droom moet passen bij wie jij bent. Bij wat jij belangrijk en goed vindt.

Als je jezelf een plezier wilt doen maak je van je droomleven een collage. Zet jezelf in het centrum en omgeef je door plaatjes van dingen die je mooi, leuk, belangrijk vindt. He hoeft niet compleet te zijn, er is geen examen te doen. Het is een manier om anders te kijken naar wat je leuk vindt en hoe je dat in je leven wilt realiseren. Bewaar! Of maak er een foto van en bewaar die.