Terugblik en vooruitkijken Copy

Weet je waar we ook alweer mee bezig zijn?

Je hebt de afgelopen lessen besteed aan het in kaart brengen van de vraag: wie ben ik en waar sta ik nu? Ook aan wat je zo ongeveer wilt gaan veranderen ben je al een beetje gaan denken. Deze les blijf je werken aan jezelf. Je belicht zo allerlei aspecten van de mens die jij bent. Je krijgt steeds meer in beeld wat je kunt, wat je gedaan hebt, wat je wilt gaan doen en hoe je je daarover voelt. Je verhaal krijgt steeds meer vorm.

Als het goed is ben je op het spoor gezet van allerlei dingen waar je vroeger misschien niet zo over nadacht. Je creativiteit is aan het werk gezet. Je bent al een heel eind. Het gaat goed. Wat vond je het moeilijkste? En het leukste? Heb je gemerkt dat je anders tegen het leven aankijkt? Of is alles nog bij het oude gebleven?

Ook in deze les zitten oefeningen om je creativiteit te stimuleren. Je gaat door met je eigen inventaris. Je gaat ook op een heel creatieve manier naar de toekomst kijken. Bovendien zal in deze les aandacht gaan naar de mogelijkheden om vorm te geven aan je leven, alleen of samen.