Zelfkennis Copy

Rondje zelfkennis

Wat mensen beweegt, wat mensen motiveert, het is onderwerp van studie voor veel wetenschappers. Ook verkopers zijn heel erg ge├»nteresseerd. Logisch, want als je weet waarom iemand iets doet, kun je hem of haar lekker manipuleren. Je zou van je stoel vallen als je wist hoe veel hier al over bekend is en hoe wij met zijn allen gestuurd worden door reclame.

Grote kans dat jij zelf minder weet van waarom je dingen doet dan de eerste de beste marketing specialist. Zou je het niet fijn vinden zelf meer grip te hebben op je leven? Meer te snappen van waarom je met sommige mensen prima door een deur kan terwijl anderen je tegen de haren in strijken? Waarom je sommige dingen leuk vindt en andere niet?

Ik hoop dat je dat inderdaad fijn vindt, want dat ga je doen. Te beginnen met je waarden. Dat wat jij waardevol vindt in het leven, dat bepaalt hoe gelukkig jij bent. Ieder mens heft een andere combinatie van dingen die zij of hij belangrijk vindt. Dingen waar je voor je bed uit komt. Als je weet wat voor jou het leven de moeite ward maakt, kun je ok mensen vindne die daarbij passen.

Maar begin nu eerst eens jouw eigen waarden in beeld te krijgen.