Welkom

Goed gereedschap…

De cursus Creatief Leven is een programma dat is gemaakt om eenzaamheid te helpen aanpakken, met het goede gereedschap! Je gaat van start met het programma Creatief Leven, om te voorkomen dat eenzaamheid je leven beheerst. Net als bij elke andere thuisstudie moet je jezelf motiveren. Maar ik zorg voor steun onderweg! Houd vol en je zult gegarandeerd resultaat bereiken.

Creatief Leven maakt je bewust van je mogelijkheden en biedt nieuwe inzichten. De lessen laten mensen luisteren naar zichzelf en elkaar. De oefeningen die erbij horen halen het beste in je naar boven.

Eerst dit, dan onder de mensen

Vaak wordt bij eenzaamheid geadviseerd om meer onder de mensen te komen of leuk op een club te gaan.  Voordat iemand ‘onder de mensen komt’ moet iemand zich eerst goed voelen. Creatief Leven is daarvoor gemaakt.

Let op! De lessen zijn online, maar werk bij voorkeur op papier. Om twee redenen. Ten eerste: privacy. Niets van jouw privégegevens bevindt zich straks online. Dat voelt wel zo veilig. De tweede reden: werk je met pen en papier, dan ben je fysiek anders bezig dan op je toetsenbord. Dat ondersteunt het leren beter. En weet je, alle kleine beetjes helpen.

Ik wens je heel veel succes!

Jeannette Rijks

PS. Mocht je toch meer voelen voor een live cursus, dan kan dat ook. Laat het weten, dan zoeken we een oplossing die beter past. 

Het programma Creatief Leven kun je ook volgen in een groepscursus onder begeleiding van een speciaal opgeleide cursusleider. Want bij eenzaamheid oplossen hoort oefenen in een sociale omgeving. Het is individuele coaching in groepsverband. Begeleid door een deskundig iemand die eventueel kan doorverwijzen als dat nodig mocht zijn. (Maar meestal is dat niet nodig!) Let op! Ben je al heel jong ook erg eenzaam geweest, dan kun je later in je leven vaker last hebben van eenzaamheid. Het kan dan nodig zijn speciale hulp te zoeken om ‘oud zeer’ op te ruimen. Maar deze cursus gaat je zeker helpen. Blijkt de cursus je niet voldoende te helpen, neem dan contact op!