Fijn dat je komt kijken!

Wat geweldig dat je hier bent om meer te ontdekken over de opleiding tot Adviseur/Voorlichter Eenzaamheid! We willen je hier vast een voorproefje geven van wat je te wachten staat in onze opleiding. In de laatste paragraaf vind je alle praktische informatie. Maar hier nu eerst een indruk van de lessen.

Onze opleiding biedt een fantastische mix van live interactie en online bronnen om jouw leerervaring te optimaliseren. Naast de live dagen bieden we je deze online academie. We hebben hier een schat aan waardevolle informatie voor je klaarstaan, allemaal ontworpen om je te helpen groeien in je rol als Adviseur of als Voorlichter Eenzaamheid. Het verschil? Als adviseur speel je een adviserende rol bij bijvoorbeeld gemeenten, als voorlichter geef je informatie over eenzaamheid en over verschillende vormen van aanpak aan professionals of vrijwilligers.

Op deze online academie, die 24/7 beschikbaar is, vind je een overvloed aan schriftelijk materiaal om je kennis te verdiepen. Je kunt hier eenvoudig pdf-bestanden downloaden met praktische stappen en richtlijnen om je deskundigheid te vergroten.

Up-to-date

Daarnaast bieden we up-to-date overzichten, en uitdagende opdrachten, zoals bijvoorbeeld deze cijfers van het RIVM uit 2020…

Bron: RIVM via vzinfo.nl

… maar ook de verbijsterende cijfers die pas gepubliceerd zijn en die je hier ziet:

Je ziet dat het aanpakken van eenzaamheid heel hard nodig is.

(Bron: website vzinfo.nl, cijfers van het RIVM)

Opdracht: Zoek de verschillen tussen de twee figuren!

Zo’n opdracht kan bijvoorbeeld zijn: welke bevolkingsgroep(en) mis je in dit overzicht? Of: ga naar de website van vzinfo.nl en zoek op hoe de situatie in jouw eigen buurt is. Soms maak je een opdracht en deelt die online, soms is het een test in multiple choice vorm.

Je ziet dat het in elk geval heel erg hard nodig is dat we met kennis van zaken aan eenzaamheid gaan werken. Ga door naar de volgende paragraaf.